VLOER, KEUKEN, TAFEL & VENSTERBANKEN TE ROTTERDAM

 

Op een dag kwam er een klant in onze showroom naar binnen met de vraag of wij ook een natuurstenen vloer zouden kunnen leveren. Na een leuk eerste gesprek bleek dat de klant niet zomaar op zoek was naar een standaard vloer. Wij stelden voor dat we ook een vloer zouden kunnen maken van hele platen natuursteen waarbij de structuur van de platen in elkaar overlopen, of juist gespiegeld worden. Hier had de klant wel oren naar.

Na meerdere gesprekken is de klant meegegaan naar onze leverancier om te kijken welke natuursteensoorten zouden aanspreken. Al tijdens het bezoek werd duidelijk dat de klant gecharmeerd was van een zeer uitzonderlijk materiaal, namelijk Azul Imperial, een blauwe natuursteensoort die bijzonder slijt- en krasvast is.

Onze klant viel voor een specifieke partij waarbij in de platen een combinatie van bijzondere structuren en bijzondere kleuren te zien is. De gehele partij kwam uit één blok. Het was nog maar de vraag of de partij voldoende was voor de hele vloer.

Na alle platen goed geïnspecteerd te hebben en de vloer nagemeten te hebben, kwamen we tot de conclusie dat het mogelijk was. De hele partij omvatte ca. 50 platen die bookmatch gepolijst waren.

Nadat de partij platen binnen was gekomen in onze werkplaats hebben we de partij plaat voor plaat geïnspecteerd op scheuren en andere oneffenheden. Daarnaast hebben we in overleg met de klant bepaald wat voor soort patroon we zouden gaan maken in de vloer. Daarnaast was de vraag als er platen over zouden zijn, of we dan eventueel vensterbanken en het aanrechtblad ook van hetzelfde materiaal zouden kunnen maken.

Uiteindelijk konden we na een grondige voorbereiding starten met de productie. Stap voor stap hebben we plaat voor plaat gezaagd en aangesloten op de volgende platen. Iedere plaat werd genummerd op zowel de plaat zelf, als op de tekening. Vanwege de kostbaarheid van het materiaal en de complexiteit reden we regelmatig heen en weer naar de werklocatie en onze werkplaats om alles te dubbelchecken. Bij een vloer waarbij elke plaat aan elkaar gespiegeld is, is een fout maken not done.

Na een intensieve periode van het verwerken van de platen in onze werkplaats en het aanbrengen op locatie hadden we genoeg materiaal over voor het maken van het aanrechtblad en de vensterbanken.

Ondertussen was de klant nog op zoek naar een mooi materiaal voor zijn nog te maken tafel. Na een zoektocht viel de klant op Blue Agate een zeer exclusief materiaal uit de Concetto collection van Caesarstone. De vraag was of wij hier een rond tafelblad van konden maken, zodat het tafelblad in een door de klant zelfgemaakt frame geplaatst kon worden.

Nadat de vloer volledig was opgeleverd, hebben we de vensterbanken en het aanrechtblad gemaakt en geplaatst. Als kers op de taart hebben we het tafelblad gebracht en geplaatst.

Al met al een prachtig project waarbij de nieuwste technologie, materiaal, vakmanschap en een goede communicatie met de klant hebben gezorgd voor een prachtig eindresultaat. Zelfs de eigenaar van de groeve is op locatie in Rotterdam komen kijken naar het eindresultaat, omdat het nooit eerder is voorgekomen dat dit materiaal op een dusdanige manier verwerkt is.

Recente projecten

Recente projecten

Voor een overzicht van een deel onze recente projecten kijkt u op onze projectenpagina's
Design

Design

Regelmatig wordt Gouda Natuursteen benadert door designers met de vraag of het mogelijk is om bepaalde voorwerpen in natuursteen, of een aanverwant materiaal te frezen en af te werken.
Zaagservice

Zaagservice

Wij zagen door u aangeleverde steenachtige materialen op maat. Tuintegels, aanrechtbladen, vensterbanken en nog veel meer...
3-d Scannen & frezen

3-d Scannen & frezen

Wij kunnen de meest uiteenlopende vormen en beelden 3D frezen in steen. Of het nu gaat het om een lichaamsdeel, een bloem, of een auto.

Volg ons op Instagram

Direct contact met ons opnemen

Heeft u een vraag, aarzel niet en neem nu contact met ons op (bellen mag uiteraard ook)

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
*:
:
:
 
 
:
 
 
Max. bestandsgrootte: 1024 Kilobyte
Toegestane bestandstypen: jpg,gif,png,tif,bmp,pdf

 Volledige eigen productie van: marmer, graniet, Belgisch Hardsteen, composiet & keramiek.

Dealer van: Moeller Stone Care, Ceasarstone, Silestone, Cambria, Neolith, Dekton, Laminam, Reginox

3D frezen, 3D design, CNC frezen, CNC zagen

Gouda natuursteen - Hanzeweg 8 - 2803 MC Gouda - 0182 - 514 683 - info@goudanatuursteen.nl

Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

 Volledige eigen productie
marmer, graniet, Caesarstone & Laminam.

3D frezen, 3D design,
CNC frezen, CNC zagen

 

Gouda natuursteen
Hanzeweg 8
2803 MC Gouda
0182 - 514 683
info@goudanatuursteen.nl

© 2020 De Goudse Wolf