Beeld Johan van Veen te Capelle aan den IJssel

 

Door stichting de Blauwe Lijn werden wij benaderd met de vraag of wij een beeld konden maken aan de hand van een bestaand bronzen beeld met een bijbehorende sokkel.

Gaandeweg de gesprekken werd het duidelijk dat het om een beeld van Johan van Veen ging. De bedenker van de huidige Deltawerken. De bedoeling is om Johan van Veen postuum de eer te geven die hij verdient en toekomstige generaties te inspireren en te herinneren aan de noodzaak van goed waterbeheer.

Veel aandacht en tijd is er besteed aan de materiaalkeuzen van zowel het beeld, als de sokkel waarop het beeld staat. Voor het beeld zelf is gekozen voor het materiaal Blue Imperial, een Portugese hardsteensoort. De sokkel waarop het beeld staat is een basaltzuil. Voor dit materiaal is gekozen, omdat basalt veelvuldig wordt toegepast bij waterwerken. Daarnaast is het totaalplaatje prachtig. De materialen sluiten goed bij elkaar aan.

De vraag was om het bestaande bronzen beeld te reproduceren in natuursteen. Ook deze werkzaamheden kunnen wij in eigen huis uitvoeren. Met behulp van een 3D scanner hebben wij het bestaande gedigitaliseerd. Aan de hand van deze 3D scan kunnen wij 3D frezen met onze 5-assige freesmachine. Na zeer langdurig frezen, hebben wij een kopie van het bronzen beeld in natuursteen. Om een mooie authentieke uitstraling van het beeld te krijgen, vindt er ook nog het nodige ambachtelijke handwerk plaats.

In de sokkel van Basalt moesten vervolgens nog de nodige logo’s en een QR-code verwerkt worden. Hiervoor hebben we uitsparingen in de basalt gefreesd en daarin plaatjes zwart graniet met de logo’s tekst en qr-code ingelegd.

De Schielands Hoge Zeedijk had grote belangstelling van Johan van Veen. Juist deze dijk herinnert ons eraan dat het belangrijk is om te handelen bij een gevaar en niet een ramp af te wachten om tot actie te komen. Het beeld van Johan van Veen ‘kijkt’ in de richting van de Hollandsche IJssel en het allereerste Deltawerk de “Hollandsche IJsselkering”.

Een prachtig project waarbij continu overlegd werd tussen stichting de Blauwe Lijn, de nabestaanden van Johan van Veen en andere betrokkenen. Ook de onthulling van het beeld was een prachtige ceremonie met veel eerbetoon voor Johan van Veen.
Recente projecten

Recente projecten

Voor een overzicht van een deel onze recente projecten kijkt u op onze projectenpagina's
Design

Design

Regelmatig wordt Gouda Natuursteen benadert door designers met de vraag of het mogelijk is om bepaalde voorwerpen in natuursteen, of een aanverwant materiaal te frezen en af te werken.
Zaagservice

Zaagservice

Wij zagen door u aangeleverde steenachtige materialen op maat. Tuintegels, aanrechtbladen, vensterbanken en nog veel meer...
3-d Scannen & frezen

3-d Scannen & frezen

Wij kunnen de meest uiteenlopende vormen en beelden 3D frezen in steen. Of het nu gaat het om een lichaamsdeel, een bloem, of een auto.

Volg ons op Instagram

Direct contact met ons opnemen

Heeft u een vraag, aarzel niet en neem nu contact met ons op (bellen mag uiteraard ook)

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
*:
:
:
 
 
:
 
 
Max. bestandsgrootte: 1024 Kilobyte
Toegestane bestandstypen: jpg,gif,png,tif,bmp,pdf

 Volledige eigen productie van: marmer, graniet, Belgisch Hardsteen, composiet & keramiek.

Dealer van: Moeller Stone Care, Ceasarstone, Silestone, Cambria, Neolith, Dekton, Laminam, Reginox

3D frezen, 3D design, CNC frezen, CNC zagen

Gouda natuursteen - Hanzeweg 8 - 2803 MC Gouda - 0182 - 514 683 - info@goudanatuursteen.nl

Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

 Volledige eigen productie
marmer, graniet, Caesarstone & Laminam.

3D frezen, 3D design,
CNC frezen, CNC zagen

 

Gouda natuursteen
Hanzeweg 8
2803 MC Gouda
0182 - 514 683
info@goudanatuursteen.nl

© 2020 De Goudse Wolf