Onze projecten

VLOER, TAFELBLAD, KEUKEN & VENSTERBANKEN ROTTERDAM

Op een dag kwam er een klant in onze showroom naar binnen met de vraag of wij ook een natuurstenen vloer zouden kunnen leveren. Na een leuk eerste gesprek bleek dat de klant niet zomaar op zoek was naar een standaard vloer. Wij stelden voor dat we ook een vloer zouden kunnen maken van hele platen natuursteen waarbij de structuur van de platen in elkaar overlopen, of juist gespiegeld worden. Hier had de klant wel oren naar. Bekijkt project.


 

PANDA WHITE MARMER ROTTERDAM

Onze klant uit Rotterdam waren op zoek naar een extravagant materiaal voor in de keuken. Hun eerste gedachte ging uit naar groene onyx. Nu is het zo dat wij altijd de service aanbieden om zelf de platen uit te kunnen kiezen waar wij het keukenblad van gaan maken. Zeker bij zeer uitgesproken materialen is dat van belang, omdat er zeer grote verschillen kunnen zitten tussen de platen van hetzelfde materiaal. Na het bezoek aan onze leverancier met één van de grootste voorraden van Europa is de klant op een heel ander, maar wel zeer uitgesproken materiaal uitgekomen. Bekijk project.


 

BETH HAIM – CORONEL PAVILJOEN

Beth Haim is de oude Joodse begraafplaats in Ouderkerk aan de Amstel. In maar liefst 4 eeuwen tijd vonden bijna 30.000 leden van de Portugees-Israëlitische Gemeente in Amsterdam er hun laatste rustplaats. Zo liggen er de ouders van filosoof Baruch Spinoza, ondernemer Maup Caransa, rabbijn Jacob de Aaron Asportas, de zwarte slaaf Elieser en Ajax-voorzitter Uri Coronel.

De begraafplaats, 4 ha groot met ongeveer 28.000 graven, is een Rijksmonument. Alleen al het feit dat deze plek in de Randstad, buiten het bereik van de oprukkende stad en modernisering is gebleven, maakt haar bijzonder en uniek. Dat zij nog steeds wordt gebruikt, betekent dat dit de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats in de Westerse wereld is. Bekijk project


 

BEELD JOHAN VAN VEEN CAPELLE A/D IJSSEL

Door stichting de Blauwe Lijn werden wij benaderd met de vraag of wij een beeld konden maken aan de hand van een bestaand bronzen beeld met een bijbehorende sokkel.

Gaandeweg de gesprekken werd het duidelijk dat het om een beeld van Johan van Veen ging. De bedenker van de huidige Deltawerken. De bedoeling is om Johan van Veen postuum de eer te geven die hij verdient en toekomstige generaties te inspireren en te herinneren aan de noodzaak van goed waterbeheer. Bekijk project.


 

FONTEIN VOOR HET RIJKSMUSEUM TE AMSTERDAM

Nadat wij al eerder al naar volle tevredenheid uit zo'n 20 stuks massief natuursteen exacte gaten en sponningen hadden uitgefreesd om plaats te maken voor speciale buitenverlichting van het Rijksmuseum, werden wij benaderd of wij eventueel ook de onderbouw van een drinkwaterfontein voor hetzelfde Rijksmuseum zouden kunnen maken.

Na de eerste overlegrondes over de mogelijkheden is er besloten om te kiezen voor een massieve hardstenen bak van 1.1 x 1.1 meter en 10 cm dik. In het midden van de bak is een uitsparing uitgefreesd om plaats te maken voor een gietijzeren drinkwatergedeelte. Bekijk project


 

MIERENPROJECT BREDA

Over een lengte van tweehonderd meter zijn er in totaal achthonderd stoeptegels met mieren geplaatst in de binnenstad van Breda. Allemaal lopen ze net een klein beetje een andere kant op. Waardoor ze samen een krioelende mierenmassa vormen die de weg tussen het station en het Valkenberg park aflegt. De mieren staan symbool voor de massa’s mensen die zich een weg banen door de Willemstraat richting de binnenstad. Het is de eerste straat die je ziet wanneer je vanaf het station komt.

Het project is in opdracht van Studio Florentijn Hofman uitgevoerd. Tijdens het project is er uitvoerig veel getest met de mogelijkheden voor het produceren van de tegels. Bekijk project


 

EXCLUSIEVE OPEN BOEK VLOER GRONINGEN

Alle platen marmer komen uit hetzelfde blok natuursteen. De platen marmer zijn zo gepolijst dat ze doorlopend in open boek vorm geplaatst kunnen worden. Open boek wil zeggen dat we de platen aan elkaar kunnen spiegelen. Hierdoor kunnen we elke keer opnieuw het patroon van de plaat spiegelen over de gehele vloer. Het effect wat hiermee wordt verkregen is adembenemend exclusief. Bij deze vloer loopt het patroon zelfs door in de plinten!
Het maken van dergelijke vloer is geen sinecure. Eerst moeten alle platen van de vloer geïnspecteerd worden. Na inspectie kunnen we aan de hand van de afmetingen van de betreffende vloer de uiteindelijke plaatmaat gaan bepalen. Bekijk project

 

Recente projecten

Recente projecten

Voor een overzicht van een deel onze recente projecten kijkt u op onze projectenpagina's
Design

Design

Regelmatig wordt Gouda Natuursteen benadert door designers met de vraag of het mogelijk is om bepaalde voorwerpen in natuursteen, of een aanverwant materiaal te frezen en af te werken.
Zaagservice

Zaagservice

Wij zagen door u aangeleverde steenachtige materialen op maat. Tuintegels, aanrechtbladen, vensterbanken en nog veel meer...
3-d Scannen & frezen

3-d Scannen & frezen

Wij kunnen de meest uiteenlopende vormen en beelden 3D frezen in steen. Of het nu gaat het om een lichaamsdeel, een bloem, of een auto.

Volg ons op Instagram

Direct contact met ons opnemen

Heeft u een vraag, aarzel niet en neem nu contact met ons op (bellen mag uiteraard ook)

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
*:
:
:
 
 
:
 
 
Max. bestandsgrootte: 1024 Kilobyte
Toegestane bestandstypen: jpg,gif,png,tif,bmp,pdf

 Volledige eigen productie van: marmer, graniet, Belgisch Hardsteen, composiet & keramiek.

Dealer van: Moeller Stone Care, Ceasarstone, Silestone, Cambria, Neolith, Dekton, Laminam, Reginox

3D frezen, 3D design, CNC frezen, CNC zagen

Gouda natuursteen - Hanzeweg 8 - 2803 MC Gouda - 0182 - 514 683 - info@goudanatuursteen.nl

Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

 Volledige eigen productie
marmer, graniet, Caesarstone & Laminam.

3D frezen, 3D design,
CNC frezen, CNC zagen

 

Gouda natuursteen
Hanzeweg 8
2803 MC Gouda
0182 - 514 683
info@goudanatuursteen.nl

© 2020 De Goudse Wolf