Composiet

Ongekende kleuren en toepassingsmogelijkheden...

 

Composiet bestaat uit deeltjes natuursteen, deeltjes hars en toegevoegde kleurcomponenten. Hierdoor ontstaan ongekende kleurencombinaties die alleen mogelijk zijn bij composiet.

 

Ruwweg zijn er twee soorten composiet te onderscheiden: Marmercomposiet en kwartscomposiet. Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden bestaat marmercomposiet uit deeltjes marmer gecombineerd met hars. Kwartscomposiet bestaat daarentegen uit 90-95% deeltjes kwarts gecombineerd met hars. Kwartscomposiet is daarmee harder dan marmercomposiet en beter geschikt voor zwaar belaste oppervlaktes, zoals bijv. aanrechtbladen. Voor minder belaste oppervlaktes is marmercomposiet eveneens uitstekend geschikt.

 

Het grote voordeel van composiet is dat er kleuren mogelijk zijn die niet in natuursteen verkrijgbaar zijn. Hierbij kunt u denken aan smetteloos wit, groen, paars, roze, rood en oranje. Daarnaast zijn er soorten kwartscomposiet die nauwelijks van natuursteensoorten als bijvoorbeeld Bianco Carrara marmer te onderscheiden zijn en uitermate geschikt voor een aanrechtblad. Composiet is bovendien uitstekend geschikt voor in badkamers, keukens en overige interieurtoepassingen.

 

De voordelen van composiet zijn als volgt:

 

- Minimale wateropname
- Toepassingsgebieden: keuken, badkamer en oppervlakken die veel belopen worden (winkels, winkelcentra,
musea, etc).
- Standaard diktes: 10 mm (tegels), 12, 20 en 30 mm. Afhankelijk van toepassing en formaat.
- Maximale hardheid.
- Maximale druk en buigzaamheid.
- Bestand tegen zuren, oliën, vuil.
- Slijtvast.
- Geringe onderhoudskosten en eenvoudig te reinigen.
 
 
Wij verwerken verschillende soorten hoogwaardige composiet als Silestone en Compac quartz geheel in eigen moderne werkplaats. Voor meer informatie over toepassingen en combinaties van materialen kunt te alle tijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, of onze showroom bezoeken.
 

Laatste nieuws

Beelden

 

Afgelopen weekend stonden onze beelden op de open atelier dagen bij galerie LugtArt in Gouda. 


lees meer

Kunstwerk Zaanse schans

 

Kunstwerk Zaanse Schans gemaakt.


lees meer