Werkplaats

De nieuwste technieken en ouderwets vakmanschap

 

Dankzij onze moderne werkplaats kunnen we uw wens vertalen in een prachtig eindproduct. Doordat wij beschikken over de modernste technieken en daarnaast het ouderwetse vakmanschap in huis hebben, kunnen we alles maken op het gebied van natuursteen, composiet en keramiek.

Wij beschikken onder andere over een uniek zeer groot 5 assig nieuw CNC bewerkingscentrum. Dit stelt ons in staat om de meest uiteenlopende producten geheel zelf te produceren. Onze CNC machine kan geheel computergestuurd zagen, 3D frezen, polijsten, boren, borstelen, graveren in natuursteen, glas, composiet, keramiek en verschillende soorten kunststoffen. Zo kunnen wij korte levertijden van zeer hoogstaand maatwerk realiseren met een korte levertijd van de meeste natuursteen-, composiet-, en keramieksoorten. Ook kunnen wij volledig in 3D werken, dit houdt in dat we bijvoorbeeld beelden, massieve wasbakken en 3D ornamenten volgens uw eigen ontwerp kunnen realiseren.

Voor het 3D tekenen en programmeren beschikken we over moderne CAD-CAM software. Voor het maken van complexe projecten is een goede software onontbeerlijk. Zo kunnen wij diverse 3D bestandtypes inlezen en beschikken wij ook over een 3D scanner voor het digitaliseren van vormen, objecten en mensen. Deze technieken zetten wij dan ook regelmatig is voor de meer complexe opdrachten.

Voor het zagen van natuursteen, composiet en keramiek beschikken wij over een 5 assige CNC zaagmachine. Met deze machine worden allerlei soorten steen gezaagd in de gewenste vorm en maatvoering. Met deze machine maken we bijvoorbeeld veel aanrechtbladen en dorpels. Doordat de machine uitermate exact is, kunnen we tot op de mm nauwkeurig zagen. Een groot voordeel van deze machine is dat er nog veel mee kan dan alleen zagen. Zo kunnen we met deze machine ook profileren, boren en frezen. Dit maakt het een uitermate effectieve machine en kunnen we werkstukken op dezelfde machine helemaal afwerken.

Voor het maken van naamborden, huisnummerborden en gedenkplaten beschikken wij over een plotter en straalmachine. Hiermee kunnen wij logo’s, teksten en vormen in steen stralen. Uiteraard beschikken we ook over bijbehorende software waarmee afbeeldingen en teksten kunnen bewerken. Zo werken we regelmatig samen met o.a. reclamebureaus als iemand een logo in natuursteen verwerkt wil hebben.

Na het zagen en/of frezen van natuursteen moet het vaak gepolijst, gezoet, of geborsteld worden. Deze werkzaamheden worden gedaan met behulp van een kantenpolijstmachine, wandarmpolijstmachine, buigzame as en diverse handgereedschappen. Deze bewerkingen bepalen in grote mate de “feel and look” van het materiaal. Deze bewerkingen vragen veel vakmanschap en ervaring.

Naast alle grote machines hebben we in onze werkplaats een scala aan gespecialiseerd kleiner elektrisch gereedschap om gaten te boren, te slijpen, te dremelen. Vaak zijn deze gereedschappen voorzien van segmenten met snijdiamanten.

Ook worden er ook nog ouderwetse handmatige bewerkingen op steen uitgevoerd. Zo hakken we bijvoorbeeld ruwe kanten op een steen met hamer en beitel. En ook het frijnen van Belgisch Hardsteen is nog echt ouderwets handwerk.

Steen is zwaar, kostbaar, breekbaar en groot. Interne logistiek en veiligheid hebben in onze werkplaats de grootste prioriteit. Zo beschikken we over een lichte en zware heftruck en hebben we bovenloopkranen en zwenkarmen met verschillende zuignappen en platenklemmen om de platen afgewerkte werkstukken te transporteren.

Kortom, wij zijn trots op onze werkplaats en wat we hier allemaal voor u kunnen maken. De wekplaats is het hart van het bedrijf. Hier zagen we tegels en maken we kunstwerken voor internationaal bekende kunstenaars. Uiteindelijk komt het allemaal uit dezelfde werkplaats waar de mooiste technologie en ouderwets vakmanschap in harmonie samengaan.

Recente projecten

Recente projecten

Voor een overzicht van een deel onze recente projecten kijkt u op onze projectenpagina's
Design

Design

Regelmatig wordt Gouda Natuursteen benadert door designers met de vraag of het mogelijk is om bepaalde voorwerpen in natuursteen, of een aanverwant materiaal te frezen en af te werken.
Zaagservice

Zaagservice

Wij zagen door u aangeleverde steenachtige materialen op maat. Tuintegels, aanrechtbladen, vensterbanken en nog veel meer...
3-d Scannen & frezen

3-d Scannen & frezen

Wij kunnen de meest uiteenlopende vormen en beelden 3D frezen in steen. Of het nu gaat het om een lichaamsdeel, een bloem, of een auto.

Volg ons op Instagram

Direct contact met ons opnemen

Heeft u een vraag, aarzel niet en neem nu contact met ons op (bellen mag uiteraard ook)

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
*:
:
:
 
 
:
 
 
Max. bestandsgrootte: 1024 Kilobyte
Toegestane bestandstypen: jpg,gif,png,tif,bmp,pdf

 Volledige eigen productie van: marmer, graniet, Belgisch Hardsteen, composiet & keramiek.

Dealer van: Moeller Stone Care, Ceasarstone, Silestone, Cambria, Neolith, Dekton, Laminam, Reginox

3D frezen, 3D design, CNC frezen, CNC zagen

Gouda natuursteen - Hanzeweg 8 - 2803 MC Gouda - 0182 - 514 683 - info@goudanatuursteen.nl

Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

 Volledige eigen productie
marmer, graniet, Caesarstone & Laminam.

3D frezen, 3D design,
CNC frezen, CNC zagen

 

Gouda natuursteen
Hanzeweg 8
2803 MC Gouda
0182 - 514 683
info@goudanatuursteen.nl

© 2020 De Goudse Wolf