Een generatiesoude steenhouwerfamilie

Jarenlange ervaring en kennis op het gebied van natuursteen zitten verweven in de familie Overkamp. In 1930 is de eerste Piet Overkamp begonnen met een steenhouwerij aan de Lange Groenendaal in het centrum van Gouda. De familie Overkamp woonde toen ook boven de steenhouwerij. Destijds was dit één van de weinige elektrische steenhouwerijen in Nederland..

Vervolgens kwam diens zoon, Piet Overkamp jr. in de steenhouwerij werken. Na een inktzwarte periode in de geschiedenis van 1940 t/m 1945 overleefd te hebben werd Piet Overkamp opgeroepen om Nederland te dienen in Nederlands-Indië. Nadat Piet Overkamp meer dan vier jaar gediend had, ging hij bij terugkomst in Nederland verder in het familiebedrijf werken en heeft uiteindelijk de steenhouwerij in 1952 met succes overgenomen.

De zoon van Piet Overkamp jr., Peter Overkamp, de derde generatie kwam van kleins af aan al regelmatig in het bedrijf van zijn vader om kleine klusjes te doen. Peter Overkamp kwam in eerste instantie niet in de steenhouwerij werken, maar startte na de M.T.S. zijn eigen aannemingsbedrijf. Uiteindelijk bleek ook dat er “stof” door Peters aderen stroomde en nam uiteindelijk de steenhouwerij in 1990 over en ging zich volledig richten op de steenhouwerij en is tot op de dag van vandaag actief in de steenhouwerij. Peter Overkamp is bovendien met het bedrijf verhuisd van de Lange Groenendaal naar de Nijverheidsstraat in Gouda waar wij nog steeds gevestigd zijn.

De zoon van Peter Overkamp, Peter Overkamp jr., werkte tijdens het voortgezet onderwijs regelmatig naast zijn andere bijbaantjes in de steenhouwerij en deed eenvoudige klusjes. In eerste instantie ging Peter jr. na het behalen van zijn gymnasium diploma aan het Coornhert Gymnasium iets heel anders doen dan in de steenhouwerij werken, namelijk bij een groot accountantskantoor werken en tegelijkertijd studeren aan NIVRA-Nyenrode voor accountant. Hier heeft Peter jr. veel ervaring opgedaan op bedrijfseconomisch gebied. Toch was er altijd al de interesse in het familiebedrijf. In 2006 is Peter bij de steenhouwerij in dienst gekomen. Peter jr. heeft zich inmiddels het vak met veel passie eigen gemaakt en zijn vakdiploma’s behaald.
Inmiddels meer dan 80 jaar aan ervaring en kennis verder zijn wij met de tijd meegegroeid. Veel zaken zijn veranderd in de loop der tijd, maar sommige zaken ook helemaal niet. Zo zijn de machines, de gereedschappen, werkomstandigheden, huisvesting, hoeveelheid materialen etc. in de loop der tijd in positieve zin veranderd. Kwaliteit, passie en vakmanschap zijn echter onze kernwaarden die in de loop der tijd niet veranderd zijn. 
 

Recente projecten

Recente projecten

Voor een overzicht van een deel onze recente projecten kijkt u op onze projectenpagina's
Design

Design

Regelmatig wordt Gouda Natuursteen benadert door designers met de vraag of het mogelijk is om bepaalde voorwerpen in natuursteen, of een aanverwant materiaal te frezen en af te werken.
Zaagservice

Zaagservice

Wij zagen door u aangeleverde steenachtige materialen op maat. Tuintegels, aanrechtbladen, vensterbanken en nog veel meer...
3-d Scannen & frezen

3-d Scannen & frezen

Wij kunnen de meest uiteenlopende vormen en beelden 3D frezen in steen. Of het nu gaat het om een lichaamsdeel, een bloem, of een auto.

Volg ons op Instagram

Direct contact met ons opnemen

Heeft u een vraag, aarzel niet en neem nu contact met ons op (bellen mag uiteraard ook)

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
*:
:
:
 
 
:
 
 
Max. bestandsgrootte: 1024 Kilobyte
Toegestane bestandstypen: jpg,gif,png,tif,bmp,pdf

 Volledige eigen productie van: marmer, graniet, Belgisch Hardsteen, composiet & keramiek.

Dealer van: Moeller Stone Care, Ceasarstone, Silestone, Cambria, Neolith, Dekton, Laminam, Reginox

3D frezen, 3D design, CNC frezen, CNC zagen

Gouda natuursteen - Hanzeweg 8 - 2803 MC Gouda - 0182 - 514 683 - info@goudanatuursteen.nl

Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

 Volledige eigen productie
marmer, graniet, Caesarstone & Laminam.

3D frezen, 3D design,
CNC frezen, CNC zagen

 

Gouda natuursteen
Hanzeweg 8
2803 MC Gouda
0182 - 514 683
info@goudanatuursteen.nl

© 2020 De Goudse Wolf