Fontein voor het Rijksmuseum te Amsterdam

 

Nadat wij al eerder al naar volle tevredenheid uit zo'n 20 stuks massief natuursteen exacte gaten en sponningen hadden uitgefreesd om plaats te maken voor speciale buitenverlichting van het Rijksmuseum, werden wij benaderd of wij eventueel ook de onderbouw van een drinkwaterfontein voor hetzelfde Rijksmuseum zouden kunnen maken.

 

Na de eerste overlegrondes over de mogelijkheden is er besloten om te kiezen voor een massieve hardstenen bak van 1.1 x 1.1 meter en 10 cm dik. In het midden van de bak is een uitsparing uitgefreesd om plaats te maken voor een gietijzeren drinkwatergedeelte. Verder diende de plaat in zijn geheel gefrijnd te worden dat betekende dus ook schuine en holle oppervlaktes! Iets wat met de hand niet te maken is. Ook zijn er gaten met een doorsnede van 35 mm geboord voor de afvoer van het water. Een ideale opdracht voor onze nieuwe CNC machine dachten we. Na wat gepuzzel over de beste bewerkingsstrategie hebben wij de machine zijn werk laten doen en het resultaat is verbluffend. Extreem precies is het ontwerp tot leven gebracht in natuursteen en het resultaat mag er zijn. Onder dit tekstgedeelte kunt u de foto's zien.

 

Denkt u ook aan een bijzonder object in natuursteen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen over de mogelijkheden die er zijn.

 

Rijksmuseum01


Rijksmuseum02


Rijksmuseum03


Rijksmuseum04


Rijksmuseum05


Rijksmuseum06


Rijksmuseum07


Rijksmuseum08


Laatste nieuws

Kunstwerk Gouda Natuursteen

 

Kunstwerk Gouda Natuursteen

In en uitwendig bewerkt met CNC machine en beeldhouww

...

lees meer

New Port Saint Laurent

 

Prachtig New Port Saint Laurent keukenblad. 


lees meer


Deel deze pagina: