Beelden

21-04-2017
Laatste nieuws >>

 
“Augustus”
 
Sculptuur van keizer Augustus. De sculptuur is een blow up ten opzichte van het originele bronzen beeld dat in het British Museum in Londen staat. Dankzij het non-profit initiatief “Scan the World” zijn er 3D bestanden van bekende en minder bekende sculpturen beschikbaar gemaakt. Het basismateriaal van de sculptuur bestaat uit gelijmde blokken cellenbeton. Over het basismateriaal is een laag polyurea coating gespoten en daarna gespoten in de uiteindelijke frisse kleur zwavelgeel RAL 1016. Dit portret is weer- en vorstbestendig.
 

 

“Francesco Bracciolini”
 
Buste van Franceso Bracciolini (26/11/1566 – 31/8/1645), een Italiaanse dichter. De originele buste is gemaakt door Giuliano Finelli, een zeer begenadigd beeldhouwer. Het originele marmeren beeld staat in het Victoria and Albert Museum te Londen. Dankzij het non-profit initiatief “Scan the World” zijn er 3D bestanden van bekende en minder bekende sculpturen beschikbaar gemaakt. Het basismateriaal van de sculptuur bestaat uit gelijmde blokken cellenbeton. Over het basismateriaal is een laag polyurea coating gespoten en daarna gespoten in de uiteindelijke frisse kleur Ultramarijnblauw RAL 5002. Deze buste is weer- en vorstbestendig.
 

 

 
“Vincent”
 
Vincent is een levensgroot portret gemaakt van een gemetseld blok bakstenen. De levende evenknie van Vincent is minutieus 3D gescand alvorens het blok bakstenen gemetseld werd. De 3D puntenwolk die is verkregen met het 3D scannen is aangepast, omgezet en bijgeschaafd tot de uiteindelijke benodigde digitale mal. Vervolgens is de bakstenen Vincent tot leven gewekt met behulp van een robot freesmachine. 
 
 
 

Deel deze pagina:


Terug naar het overzicht

Laatste nieuws

New Port Saint Laurent

 

Prachtig New Port Saint Laurent keukenblad. 


lees meer

Mierenproject Breda

 

Over een lengte van tweehonderd meter zijn er in totaal achthonderd stoeptegels met

...

lees meer


Deel deze pagina: